Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Fredrik Wentzel.

  Fredrik står på scenen när Sällskapsresan blir musikal

  Fredrik Wentzel, dansare och skådespelare med rötterna i Halmstad, är med när Sällskapsresan – filmsuccén som nu blir musikal – har premiär i kväll på Nöjesteatern i Malmö

  Hur har repetitionerna varit?

  – Bra, vi har repat inför åskådare som verkar tycka att det är kul, och skrattar på rätt ställen. Många som kommer har förmodligen sett filmen. De kan skämten och skrattar kanske ibland före själva punchlinen. Ibland räcker det med att Sven Melander öppnar babblan, så skrattar folk.

  Vad kan du berätta om din roll?

  – Jag spelar en himla massa roller eftersom vi måste fylla ut många karaktärer, så det blir en del klädbyten. Men främst är jag Gabbe, en congasspelande reseledare som har koll på nattklubbarna. Jag skulle beskriva honom som en ganska funky kille med stort afro och mycket swag.

  Vilka skillnader finns i musikalen jämfört med filmen?

  – Mycket är likt men vi har våra överraskningsmoment, det tror jag man måste ha. Sedan gör musiken och dansen att det blir väldigt annorlunda. Vi har pratat mycket om att publiken har vissa förväntningar som man måste förhålla sig till, och vi har försökt hitta en fin balans.

  Vilken är din egen relation till Sällskapsresan?

  – Egentligen ingen mer än att jag såg filmen när jag var liten – och det var ett tag sedan. Men den är kult och det känns kul att vara med första gången, filmen har aldrig gjorts som musikal tidigare så det blir världspremiär.

  Du berättade för HP i våras att du fick din första teaterroll för ungefär tio år sedan. Hur har du utvecklats sedan dess?

  – På alla fronter, men framför allt när det gäller skådespeleriet och sången. Jag har ingen formell utbildning, varken Balettakademin eller liknande. Jag gick naturvetenskaplig linje på Kattegattgymnasiet. Men i den här branschen lär man sig något nytt hela tiden, och det är väl det som gör att man aldrig vill lämna den.

  Fotnot. Uttrycket swag betecknar en person som har stort självförtroende.