Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Klartecken. Cyklisterna på arenahallen visar vägen. Lyser de grönt finns det fortfarande biljetter till insamlingsgalan för HBK och Halmia att tävla om.

  Fotbollsälskare hoppas på gyllene tider

  Halmstads stoltaste fotbollsklubbar behöver hjälp. Då rycker två av stadens mest kända personer ut och ordnar en insamlingsgala. De första biljetterna släpps i dag.

  Krisen i Halmia är svårare än på många år. Föreningens existens hänger på en skör tråd, larmade tränare Peter Lindau tidigare i veckan. Samtidigt kan nye HBK-tränaren Lasse Jacobsson bara pusta ut sedan hans mannar gjort det självklara och skåpat ut Åtvidaberg ihelgen.

  Inget av lagen har ekonomi att köpa sig trygghet. Halmia får hoppas på nästa säsong. Bollklubbens spelare behöver växa till fysiskt innan klubbledningen kan få se stordåd.

  Men hela årets säsong är inte förlorad för Halmstads fotbollsvänner. På valborgsmässoafton, fredag 30 april, arrangeras en insamlingsgala för lagen i Halmstad Arena.

  Initiativet till galan kom efter den ståtliga idrottsparaden på invigningsfesten för arenan. Folkets uppskattning när personligheter som Jörgen Persson och Lennart Ljung tog plats på scen väckte tankarna om att bjuda Halmstadborna på mer närkontakt med idrottens idoler.

  Insamlingsgalan är redan en tillräcklig ekonomisk framgång. Initiativtagare är två av Halmstads mest framgångsrika och penga-starka personer. HP har sökt dem, men båda väljer att vänta med att kommentera och offentliggöra sin medverkan till den presskonferens för galan som hålls på annandag påsk.

  De har tidigare visat stort intresse för Halmia – som sponsor – respektive HBK – i mer aktiva sammanhang – och deras medverkan motsvarar ungefär de belopp som klubbarna behöver för att kunna satsa rejält på fotbollen redan i år.

  – Insamlingsgalan sammanfaller med konungens födelsedag på valborgsmässoafton. Det är lite symbolik i det, därför räknar vi med att stadens egen popkung ska kunna avsluta festkvällen på scen. Han är ju redan engagerad i galan, förklarar initiativtagarnas talesman Per Dunster, vd för eventbolaget M4F, Music for fan:s.

  De insamlade pengarna är tänkta att överlämnas till HBK och ISH i samband med den historiska återkopplingen när lagen möts i en ”pånyttfödelse” på Örjans vall på nationaldagen den 6 juni.

  För att understryka kopplingen till fotbollens betydelse i Halmstad har arrangörerna valt att låta 100 av de bästa platser på parkett hamna hos riktiga fotbollsälskare. I dag, med start klockan 11, arrangerar man en kicktävling i arenans entré. De som först klarar av tio tillslag utan att bollen rör marken får två biljetter.

  Som en extra klackspark i sammanhanget ska det starkt kritiserade cykelkonstverket på arenans tak användas för att visa om det fortfarande finns biljetter att tävla om. I stället för att signalera hur utomhusluften är i centrum kommer cyklarna att lysa gröna så länge det finns biljetter att tävla om i kicktävlingen.

  Ordinarie biljetter till insamlingsgalan börjar säljas på tisdag på HBK:s och Halmias kanslier.

  Vill du gå på galan? HP lottar ut 50 biljetter på parkettplats. Allt du behöver göra är att skicka ett mejl till: [email protected] så deltar du i utlottningen. Mer info på www.hallandsposten.se/gala