Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild - 1
Insatser efter mordet. ”Vi har jobbat med att försöka skapa trygghet och närvaro i bostadsområdet”, säger Fredrik Åkesson på räddningstjänsten.

Fortfarande är polisutredningen i sin inledning

– Vår uppfattning är att flera personer var på platsen, men om det innebär att flera personer är inblandade i skottlossningen vet vi inte, säger Tommy Nyman, Hallandspolisens pressinformatör.

Han konstaterar att polisarbetet efter mordet fortfarande befinner sig i insamlingsskedet. Cirka 15 utredare arbetar med att bland annat höra vittnen, som spontant har hört av sig eller som polisen har mött vid dörrknackningen i området.

– Vi har en bättre bild av händelseförloppet, men det är ännu inte en alldeles klar bild, säger Tommy Nyman.

Han säger att polisen ännu inte med säkerhet har kunnat fastställa vad 26-åringen gjorde i området, och Nyman ”har inte någon kommentar till” uppgiften att den unge mannen precis hade varit på besök hos en vän på Falkagård och på väg därifrån.

Det förefaller inte heller som att polisen står inför något omedelbart genombrott i utredningen. Inget gripande har skett och polisen svarar också nekande på frågan om man har någon misstänkt.

Hallandspolisen låter för närvarande pressinformatören sköta alla kontakter med medierna; hittills har inte den spaningsledare som leder utredningen, kriminalkommissarie Lars Hamrén, valt att offentligt kommentera läget.

– Han har mycket att ordna med just nu i det inledande skedet, och jag kan inte säga om han under torsdagen eller fredagen själv vill säga något, säger Tommy Nyman.

Falkenbergs kommun drog igång ett samverkansarbete efter mordet, vilket har inneburit att räddningstjänsten och kommunens förvaltningar vidtagit vissa gemensamma åtgärder.

– Vi har jobbat med att försöka skapa trygghet och närvaro i bostadsområdet, och vi har också erbjudit den drabbade familjen stöd, säger stabschef Fredrik Åkesson på räddningstjänsten.

Till exempel har Stenfalkens fritidsgård på Falkagård hållit öppet under två dagar för att ge människor möjlighet att samlas och prata med personal från både kommun, kyrka och polis. Dock ska det sägas att besöksantalet inte har varit särskilt stort, något tiotal enligt Erika Svensson på kultur- och fritidsförvaltningen.

Från och med torsdag återgår fritidsgården till vanligt öppethållande och vanlig verksamhet.

MEST LÄST