Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Nytt uppdrag. Per Kågström har jobbat med kultur och nöje i 23 år - nu ser han fram emot att bli HP:s familjeredaktör. Bild: Jari Välitalo

  Per Kågström byter stol – blir familjeredaktör

  Per Kågström, som under många år har lett kultursidorna framåt på HP, väljer nu att sluta som kulturredaktör. I stället tar han sig an jobbet som familjeredaktör.

  Hallå Per, du började på Hallandsposten 1989 och har jobbat inom kultur och nöje i 23 år. Hur känns det att gå vidare?

  – Bra. Det har så klart varit roligt med kulturen under dessa år men det är samtidigt fantastiskt att få chansen att vara familjeredaktör vid en ålder av 63 år, nya utmaningar du vet.

  Hur kommer det sig att du blev kulturredaktör från första början?

  – Jag började på Hallandsposten som redigerare men efter några år gick jag över till kulturen. Det är ett ämne jag brinner för.

  Tar du med dig något extra starkt minne från åren som har gått?

  – Oj, oj, oj, det var en svår fråga. Nej, vet du vad Sara, jag kan inte välja något specifikt. Men att jobba med kultur och nöje är kul, det kommer du också att märka.

  Men du, nu är du alltså familjeredaktör. Hur kommer det sig? 

  – Den tidigare redaktören UllaMi Nyhuus gick i pension 31 januari, och jag sökte den lediga tjänsten. De ger mig några år med nya uppgifter, innan jag också faller för åldersstrecket. 

  Vad ser du mest fram emot som familjeredaktör?

  Jag ska försöka hitta människor med intressanta öden, som har gått igenom både problem och glädje. Det ska bli spännande att få höra om människors liv.