Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Experimentella ljud - laboration i Harplinge väderkvarn

Hallå där... Joakim Jalhed som medverkar i helgens experimentella ljud- laboration i Harplinge väderkvarn.

Berätta vad det är ni gör, och varför?

– På lördag ger vi en föreställning på omkring 30–45 minuter där vi undersöker de akustiska möjligheterna i kvarnen. Jag och konstnären Mikael Ericsson, som äger kvarnen, tyckte att det behövdes fler konstmusikaliska projekt häromkring och vi kommer att bjuda på ett helt unikt, nyskrivet musikverk.

Vad är din del i projektet?

– Mikael och jag har tillsammans tagit initiativ till laborationen och bjudit in lokala musiker att experimentera med oss. Själv kommer jag att spela på en laptop och med hjälp av bland annat sampling och syntar testa gränser tillsammans med de andra musikerna. Jag är annars verksam som tonsättare och studerar på Musikhögskolan i Oslo.

Hur låter det ?

– Ingen vet i förväg hur det kommer att låta, vilket är meningen! Vi är en musikensemble på tio personer med allt ifrån elgitarr till klarinett, och eftersom musikerna rör sig mellan kvarnens olika våningsplan blir det en väldigt spännande spatial upplevelse. Det handlar mer om varifrån det låter än hur det ­låter.

Blir det fler sådana här musikprojekt i framtiden?

– Det tror jag absolut. Vi ser lördagens konsert som en projektpremiär där vi sedan kommer att bygga vidare på idén och utveckla konceptet. Harplinge kvarn utgör en helt unik scen som vi gärna vill utnyttja.

PK_2009-07-07_1443.jpg
MEST LÄST