Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Krav på bojkott. Protesterna mot Israel för aktionen mot Ship to Gaza samlade 50-60 halmstadbor på Stora torg.

  De hedrade offren på Ship to Gaza

  50-60 personer hade samlats på Stora torg klockan 17 i går för att gemensamt fördöma den israeliska attacken mot fartygen i konvojen Ship to Gaza.

  - Stoppa Israels terrorism, uppmanade Nils E Eriksson från Palestinagruppen i ett uttalande som senare antogs av de församlade på torget.

  Uttalandet var ställt till Sveriges regering och riktade sig bland annat till utrikesminister Carl Bildt som uppmanas att se till att EU sätter press på Israel för att bojkotten mot Gaza ska upphöra.

  Aktionen mot Ship to Gaza, där ett antal människor dödades, kallades av Nils E Eriksson för en "pirataktion" och "det senaste i en rad terroristhandlingar som Israels regering beordrat".

  Palestinagruppen uppmanade via plakat till bojkott av Israel, medan SSU som också deltog i opinionsmötet valde att uppmana regeringen att fördöma Israels handlande och framhålla befolkningens i Gaza rätt att leva i frihet och demokrati och med mänskliga rättigheter. Även organisationen Ung vänster i Halmstad medverkade på torget, där det också gjordes en namninsamling till stöd för uttalandet till regeringen.

  Mötet avslutades med en tyst minut.