Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Gjort sitt. Daniel Lindgren har i många år varit en av Drotts absoluta frontfigurer både offensivt och defensivt, men nu lämnar han för Drammen HK i Norge.

Daniel drar till Drammen

Det blir en Norgehistoria för Daniel Lindgren. Drott—stjärnan erbjöd sig att stanna i Halmstad, men förhandlingarna strandade. Nu lämnar han för de regerande norska mästarna Drammen.


– Det blev klart i dag (fredag) och det känns bra. Jag har fått ett väldigt positivt intryck av kubben. De vann ligan förra året, har bra tränare (Marinko Kurtovic) och bra folk i övrigt, säger Daniel Lindgren som skrivit på ett ettårskontrakt med option för ytterligare ett år.
Drammen var inte den enda klubben som var ute efter Daniel Lindgren. Flera utländska och även svenska klubbar var ute efter Lindgrens signatur men valet föll till sist på den norska ligan och Drammen.
– Det är nära hem och språket är lätt att förstå och det var viktigt. Drammen kändes som ett bra steg att ta, sen kanske man kan gå till någon annan liga senare, menar Daniel som hoppas bli en frontfigur även hos de norska ligamästarna som dessutom ska kvala till Champions league i höst.
– De vet att jag haft en stor roll i Drott och det är tänkt att jag ska vara en av de viktigaste där också. Jag ska vara med i de viktigare matcherna, men när vi kanske möter lite sämre lag kan andra få spela så jag får chans till rehab av axeln.
Lindgren kom till Drott från Varberg 2005 har sedan dess öst in mål för Halmstadklubben. Totalt har det blivit 565 mål på 153 matcher för den hårdskjutande 24-åringen (fyller år i dag). Men den senaste säsongen har han fått hålla sig till försvarsspel då en axelskada satt stopp för offensiva uppdrag. Och just axelskadan har spelat en ansenlig roll i Daniels beslut.
– De (Drammen) har kollat på axeln och de tror att de kan fixa den och det betyder allt för mig.
– De tror att det ska ta cirka tre–fyra månader och ingen operation behövs. De verkar kunniga och tror att de kan fixa det, säger Daniel som dock vill ge en stor eloge till all hjälp han fått av Markus (sjukgymnast) och Hasse Bartholdsson (massör) i Drott.
I övrigt är han dock inte helt nöjd med hur klubben har agerat vad gäller hans axelskada.
– Det har tagit sån tid. Jag tror det tog tre och en halv månad innan jag fick kontakt med någon ordentligt. Och sedan har jag fått gå till flera olika, så organisationsmässigt hade det kunnat fungera bättre. När jag var i Drammen nu så var det bara pang, pang, pang med allting.
Om Drott agerat annorlunda hade Lindgren dessutom kunnat stanna i klubben.
– Vi har snackat ett tag och jag har lagt fram mitt bud och de sitt, men det löste sig inte.
Vad var de stora anledningarna?
– De ville ha ett tvåårskontrakt och jag ville ha ett år. Det var inget pengamässigt. Jag har gett det chansen, men nu blev det inte så.
Daniel Lindgren är nu den andre spelaren att lämna Drotts silverlag. Som HP-sporten skrev i går har även Tobias Bengtsson gjort sitt i klubben, något kompisen Lindgren kan förstå.
– Tobbe har blivit väldigt dåligt behandlad, det var tydligen bara han och nån mer som de inte hade pratat kontrakt med.
Hur tycker du Drott har skött sig?
– Det finns väl saker de kunde skött snyggare, så kan man väl säga.
Men:
– Jag har trivts jättebra i Drott. Det har varit en positiv tid och det är många bra killar i laget och de kompisar man har de kommer man behålla.
Daniel räknar med att flytta upp till Drammen redan i slutet av maj där en månads träning med laget väntar innan det blir lite sommarledighet.