Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Björn Carlsson klar för Halmia

  FOTBOLL. Björn Carlsson spelar nästa säsong i Halmia. – Jag ville själv detta och det känns skönt att föreningarna kunde lösa det, säger Björn.

  Falkenbergs FF tappar därmed en av sina bästa spelare under åren i Superettan.

  Mellan 2003 och 2008 startade Björn Carlsson i 160 av 163 möjliga matcher i FFF. En svårslagen prestation som vittnar om både klass och en kropp som hållit för fotboll.

  – Jag är nöjd med det jag presterat i Falkenberg och det har varit roligt hela tiden med bra lagkamrater och bra tränare, säger Carlsson.

  Han erkänner att första året i Superettan blev en omställning gentemot tiden i Halmstads BK.

  – Allt var rätt mycket sämre och jag själv presterade inte min allra bästa fotboll. Men sedan har det bara blivit bättre och bättre.

  Och det är från första året han hittar sitt bästa minne.

  – Att vi klarade oss kvar med det laget är en jätteprestation och sista matchen mot Åtvidaberg var precis samma känsla som när jag tog SM-guld med HBK.

  Men 2009 var ingen glädjesäsong. Carlsson fick inte spela mer är fyra matcher från start och hoppade in i 14.

  – Det är ju upp till tränaren att välja de spelare han vill. Såklart var det tufft i början när jag märkte att jag inte skulle få spela. Men efter ett tag var det lugnt och efter någon månad visste jag hur det låg till och då var det bara att gå in och göra sitt bästa för laget och det tycker jag att jag gjort. Jag har försökt hjälpa laget och inte klaga utan bitit ihop. Jag är väl uppfostrad så.

  Nu hoppas han på en nytändning i Halmia.

  – Med dem har jag ju spelat i de tre största föreningarna i Halland och det är inte många som gjort. Det ska bli kul. Halmia spelar en rolig fotboll och det lockar mig. Helst spelar jag på mittfältet, men det spelar ingen större roll, bara jag får spela.

  Fotbollssektionens ordförande i Halmia, Karl-Olof Andersson, är nöjd med hur affären skötts.

  – Jag tycker att vi har haft en bra dialog med Falkenberg hela tiden.

  Han bekräftar att uppgörelsen innebär att Halmia tar över en del av Carlssons lön de resterande tio månaderna han hade på kontraktet.

  – Men hur stor del av den vill jag inte säga.

  Halmia har ytterligare platser att fylla i truppen.

  – Vi håller på med tre, fyra spelare, som vi hoppas kunna göra klart med innan träningen börjar den 7 januari. Det är spelare från division 2 och 3, säger Karl-Olof Andersson.