Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bakslag för Salt i byggnadsnämnden

  Det blev bakslag för Restaurang Salt då Miljöpartiet på byggnadsnämndens möte i går röstade med Socialdemokraterna mot förslaget på ny detaljplan i vilken restaurangens verksamhet skulle ges bygglov.

  Sedan kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott i somras skickat ut planprogrammet med förslag på ny detaljplan för Tyludden 1:1 var det i går dags för byggnadsnämnden att besluta om ett yttrande.

  Förslaget syftar till att möjliggöra en rad verksamheter på platsen som restaurangverksamhet, parkering och pensionat.

  Majoriteten ledamöter i byggnadsnämnden har trots stor oenighet tidigare lyckats hålla Salt flytande med tillfälliga bygglov, men i går blev det bakslag då Miljöpartiets Barbro Toftgård valde att rösta mot Femklövern och därmed ge Socialdemokraterna övervikt med 5 röster mot 4.

  - Allt eftersom det här ärendet vandrat har det hänt så mycket att det blivit allt mer tydligt att det här läget inte är bra. Bland annat har det vid två tillfällen blivit stora stormskador på restaurangen. Dessutom står det tydligt i plan- och bygglagen om kommunens ansvar, säger hon.

  Även om restaurangens läge har godkänts i en detaljplan kan nämligen byggnadsnämnden bli ansvarsskyldig om naturens krafter medför skador i framtiden.

  Ärendet är dock långt ifrån över. Planprogrammet ska vidare till en mängd myndigheter, intressenter och sakägare för yttranden.