Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Nu ska Socialdemokraterna välja vem som ska stå överst på partiets kommunlista.
Nu ska Socialdemokraterna välja vem som ska stå överst på partiets kommunlista.

Vilken väg väljer S i Halmstad?

Nu får Socialdemokraternas medlemmar visa vägen för partiet.

Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.

Socialdemokraternas tre kommunråd i Halmstad avgår i samband med valet och nya kandidater ska väljas. Ytterst är det väljarna som avgör hur Halmstad kommer att styras den kommande mandatperioden, men Socialdemokraternas egen kommunlista har en stor betydelse för vem som kommer att gå i de avgående kommunrådens fotspår.

Överst på den listan som partiets styrelse presenterat finns två relativt okända namn, Gun-Britt Löfdahl och Stefan Pålsson. De petar därmed ner mer välkända namn som Krissi Johansson och Fredrik Luhanka, som ligger trea och fyra på listan.

Nu ska styrelsens förslag skickas vidare till partiets årsmöte som hålls den 18 mars. Där fastställs kommunlistan.

Det var inte en helt enig styrelse som ställde sig bakom listan. Det medger Margit Bik, ordförande i Halmstad socialdemokratiska arbetarekommun, i en intervju med Hallandsposten (16/2). 

”Vi vill ha ett ödmjukt ledarskap. Jag menar att det är vad vi behöver för att kunna gå framåt som parti”, säger Margit Bik, om styrelsens förslag.

Det kan ligga något i det. "Allt är borgarnas fel." Så brukar det låta från en socialdemokratisk opposition. Så ock i Halmstad.

En ny ledning för partiet som kan föra en konstruktiv politik och komma med egna förslag hade varit välkommet. Det nuvarande politiska styret i Halmstad behöver en värdig motståndare.

Nu är det upp till Socialdemokraternas medlemmar att välja väg för partiet. Med tanke på styrelsens oenighet kan det mycket väl bli strid om vem som ska vara överst på kommunlistan.

MEST LÄST