Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Viktigt arbete pågår utanför boxningsringen

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

samhälle. Svartmålning är på modet i Sverige. Stefan Löfvens tid i Rosenbad har varit ”en katastrof” (omdömet är Jimmie Åkessons). Överhuvudtaget är politiker sanslöst usla, lokalt och nationellt. Sverige står på randen av ett sammanbrott. Islam är en genuint ond religion. Etcetera, etcetera. I själva verket är Sverige enligt samstämmiga internationella undersökningar ett av världens bästa länder att leva i. Och islam rymmer, i likhet med alla religioner, såväl gott som ont.

”We are really blessed, we really live a great life, not just in Las Vegas, in the UK, in Sweden, it´s amazing how we live and we take that for granted.” Vem säger detta? Det gör vår svenska världsmästare i proffsboxning, Badou Jack. Han har skrivit en text i det just utkomna numret av brittiska Boxing News. Det framgår att Badou har gett sig in i ett arbete bland flyktingar i Jordanien. Han räknar med att detta ska utvidgas globalt.

”... no matter what religion, no matter what culture or anything... anywhere”. 

”Jag är muslim så det är min plikt gentemot medmänniskor”

Vem av oss har hört om Badou Jacks verksamhet utanför boxningsringen? Och hur många av våra nyrika fotbolls- och golfspelare resonerar som vår svenske, muslimske boxningsvärldsmästare? För att inte tala om den gamla vanliga samlingen mångmiljonärer och nymiljardärer?

Åke Sintring

Laholm

MEST LÄST