Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

storgatan invigning
Centrum. Halmstad city är i fokus för insändaren. Hyrorna är för höga menar insändarskribenten. På bilden syns Storgatan.

Vem skall ha råd att bo i centrum?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Fastigheter. Jag har läst i flera artiklar om att man vill utveckla Halmstad City. Det måste väl betyda att man vill ha ett levande centrum. En av de mest pådrivande verkar vara Per Arbin från Fastighetsägarna i Halmstad.

Vad jag förstår är väl han lite ansvarig för att allt fler skyltfönster är tomma, liksom lokalen som hör till. Jag varnade redan i slutet på 1980-talet och början av 1990-talet att lokalhyrorna började urarta och bli för höga. Nu har verkligheten visat sig vara sann. Per Arbin har varit med och medverkat till detta genom att sätta hyror som småföretagare inte orkar med att betala.

Ett levande centrum borde ju betyda att alla lokaler skulle utnyttjas. Detta verkar för mig vara lite dubbelmoral. Även Hallandspostens ledarskribent vurmade för fri hyressättning men fick ett bra svar av hyresgästföreningens ordförande i Halmstad. Vem skall ha råd att bo i centrum om detta blir verklighet? Bostaden, en social rättighet? Man bara undrar. Hyresgästerna betyder mindre än kapitalet.

Är det förresten någon som har sett en fastighetsägare som inte har det bra? Tänk efter och fråga sen vad Halmstads politiker står i denna fråga.

Lars Broman

MEST LÄST