Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Varken snabbt eller enkelt med buss

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Kollektivtrafik. Jag har tidigare åkt en hel del buss till stan och då var det väldigt bra med av- och påstigning vid teatern/ Picassoparken. Efter att det nya resecentret kommit till annonserar Hallandstrafiken om att det är ”snabbare, billigare och enklare” att åka buss. Det är ett hån åtminstone för oss som bor i Laxvik och Påarp! Nu är det inte längre aktuellt att åka buss utan jag och många med mig tar i stället bilen.

1) Med bilen kommer jag snabbare in till stan. Om jag åker buss måste jag på eftermiddagar åka långa omvägar om såväl Gullbranna som Eldsberga och sedan dessutom byta buss på Laholmsvägen. Enligt er annonsering är det snabbare att åka buss. Från Laxvik tar det minst 30 minuter längre tid!

2) Det blir inte dyrare att åka bil än att åka buss. Enligt Hallandstrafikens annonsering blir det billigare att åka buss men med nuvarande zon- indelning blir det dyrare att åka buss än att köra bil!

3) Dessutom är det mycket enklare för mig att ta bilen. Då slipper jag invänta bussen som många tider på dagen bara går en gång i timmen, jag slipper byta buss på Laholmsvägen och slipper åka omvägar. Hur kan Hallandstrafiken annonsera om att det är enklare att åka buss?

Hallandstrafiken, jag uppmanar ansvariga: Tänk om och gör rätt!

Christine Wahlgren

MEST LÄST