Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bra plan. En konstgräsplan på Söndrums IP hade varit till glädje för många, menar skribenterna.

  Varför är konstgräs på Söndrums IP så viktigt?

  Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

  På Söndrums IP verkar en av Hallands största idrottsföreningar, BK Astrio, med cirka 700 aktiva (merparten barn) och cirka 100 engagerade ledare. För BK Astrio är den innevarande sommarsäsongen en katastrof för verksamheten. Efter en försenad start på grund av kyla så stängdes planerna av på grund av torka, och de har ännu inte kunnat öppnas. Då föreningen inte, som flera andra föreningar i kommunen, har tillgång till konstgräs så har den fått söka sig till planer runt om i kommunen.

  Det nämnda är inte ett isolerat problem för en ovanligt torr sommar. Det är även ett problem som föreligger under vintersäsongen. För att få tillgång till konstgräs får våra aktiva och ledare färdas i bil runt om i kommunen. Det påverkar föräldrar och ledares livspussel, men medför också en onödig negativ påverkan på miljön med allt bilåkande. Föreningen har i återkommande medlemsutvärderingar fått beskedet av medlemmarna att frågan om konstgräs är den viktigaste frågan för dem. Den är nyckeln till att vi ska kunna bedriva en kvalitativ verksamhet året runt.

  BK Astrio har drivit frågan om konstgräs till Söndrums IP i över ett decennium, men dialogen med kommunen har inte givit något resultat. Detta trots att det uppfattas som att kommunen i många sammanhang står för breddidrott och inte bara elitsatsning.

  Det är med tacksamhet och förväntan föreningen nu ser att politiska partier börjat ge sig in i frågan och ge föreningen stöd för dess akuta behov.

  I sammanhanget ska även framhållas att konstgräs vid Söndrums IP inte bara medför en nytta för BK Astrios aktiva. Konstgräs, vilket det finns miljövänliga varianter av, skulle medföra att Söndrumsskolans barn kan nyttja den för idrottstimmar och även för att utföra rörelseaktiviteter på raster.

  Även spontant idrottande kan då ske på fritiden när inte ett nyttjande sker i BK Astrios regi. Frågan är alltså inte bara en angelägenhet för BK Astrio. Föreningen hoppas att även ytterligare partier inser det.

  Styrelsen i BK Astrio