Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Strand9205
Utan boende. Många av Strandparkens tidigare boende är fortfarande bostadslösa, enligt insändarskribenten.

Var ska de bostadslösa ta vägen?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Strandparken. Nu är Strandparkens stugby död. De flesta som bodde i Strandparkens stugby har fått någon form av boende. Men inte alla. En av de som inte fått något boende är en man på 74 år med hjärtproblem, högt blodtryck och diabetes. Han har flyttats runt sedan han fick lämna stugan och mår inte bra. Det har lämnats in två orosanmälningar. Medan kommunen utreder garanti- boende – vilket tar lång tid – finns inget att erbjuda mannen, som mantalsskrevs på Nattcaféet förra veckan. Han, och några till i liknande situation, har betalningsanmärkningar vilket gör dem icke önskvärda hos bostadsbolagen.

Kommunen har sedan länge placerat människor som inte klarar av att vara helnyktra i stugbyn. Nu, när Nattcaféet för hemlösa endast har öppet för frukost fyra dagar i veckan, blir golvet på stadens offentliga toaletter deras sovrum. Insamling till husvagn är förberett, men det finns ingenstans att ställa den. Minst två av dessa personer är allvarligt sjuka.

Bygglovet för Strandparken förlängdes år efter år. Det visste de boende. Kommunen visste att i år var det absolut deadline, alla skulle åka ut. Ingen av de vi frågat har hört något från kommunen om detta. Inte ens de som regelbundet besöker sina handläggare på socialförvaltningen. Att säga att de boende i den numera obefintliga stugbyn visste om detta sedan ett år tillbaka är absurt.

Om kommunen har gjort allt som står i deras makt att hjälpa dessa människor är inte min sak att bedöma. Men som alltid när ord står mot ord lär inte dessa människor få rätt mot kommunen. Men det kanske inte spelar någon roll, några av dem kommer förmodligen att dö, om inte till hösten så till vintern. Men då är väl problemet ur världen?

Katta Carlsson

MEST LÄST