Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Var finns de lokala orkestrarna?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Norrbotten Big band med Edda Magnason, tack Jazz i Halmstad för att Ni ordnade denna konsert. Den var fantastiskt fin. Trots att musikstilen för oss gammaljazzdiggare är ny i sin suggestiva melodiform, fanns det en häftig konstant jazzrytm.

Kvällens låtar var alla skrivna av Edda. Norrbotten Big Band under ledning av Håkan Boström spelade imponerande ekvilibristiskt och medryckande. Edda ackompanjerade storslaget på piano, när hon inte sjöng.

Norrbotten Big Band är en av sju orkestrar knutna till Region Norrbotten! Som gammal Halmstadbo minns man svunna tider när Regionmusiken i Halland också var musikutövande. Här fanns Brass Hallandia, Halmstads blåsarkvintett, Ginestrakvartetten, Halmstad folkmusikensemble allt under Musik i Halland. Vad finns kvar av det i dag? Inte ens namnet Regionmusiken! – omdöpt till Kultur i Halland.

Halmstad får en konsertsal till hösten! Tack för det! – men var finns de lokala orkestrarna, som skall spela där? Och de professionella musikerna som skall inspirera och medverka i amatörmusikernas ensemblespel?

Stefan Aronson

MEST LÄST