Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Vad görs för att skapa en effektivare missbruksbehandling?

  Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

  Vård. Jag gick före valet runt i valstugorna och ställde följande fråga, samma fråga som jag ställt vid två tidigare val: Vad vill ditt parti göra för att effektivisera missbruksbehandlingen i Halmstads kommun?

  Några partier hade inte hört frågan tidigare, och någon lovade att göra en anteckning.En socialdemokrat frågade varför jag ställde just den frågan, och svaret var enkelt, det var val och jag utvärderade vilket parti jag skulle rösta på i kommunvalet.

  En sverigedemokrat förklarade att det var en fråga om att få fram bostäder, men vad gör vi då med de personer som har bostad och håller på med ett långsamt självmord med hjälp av alkohol och/eller andra droger, och de är det stora flertalet.

  Moderaterna svarade att det var en fråga för Mikaela Waltersson och hon var inte där. För åtta år sedan fick jag inga svar alls på min fråga, men det hade varit intressant att veta om M har svar i dag.

  Kristdemokraten Ella Kardemark, socialnämndens nuvarande ordförande, framhöll att avdelning 24 startat på lasarettet i Varberg, men vilket resultat har det gett för missbruksbehandlingen i Halmstads kommun? Vid ett tidigare besök vid Kristdemokraternas valstuga sa en yngre man, med branscherfarenhet, att det fungerar bättre i Falkenberg än i Halmstad!

  Kan det vara så att det finns något att lära på andra sidan kommungränsen?

  Bosse