Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vårdslöshet med statistik

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Kommentar

till ledare 19/12 och Christer H 30/12.

Kriminalitet. Efter att ha läst ledaren 19/12, insändare 30/12 från Christer H samt ledarskribentens svar blir man bara mållös.

Här skrivs det en ledare som påtalar att det är viktigt att hålla sig till sanningen. Så framkommer det i Christers replik att man själv vantolkat statistik så att det passar ens egen agenda – att våldet egentligen inte ökar, utan det är konspirations-teorier!

På något underligt sätt drar man slutsatsen att trenden för det dödliga våldet minskar, fast det har ökat markant de senaste fyra åren, till och med Aftonbladet har benämnt detta som ett trendbrott.

Det är ju helt ofattbart hur man kan dra slutsatsen att det dödliga våldet minskar med dessa fakta.

Det blir också ytterst obehagligt, när sedan ledarredaktören Mattias Karlsson anklagar andra för att sprida konspirationsteorier, när det faktiskt är han själv som gör det.

Jeppe bakom berget

Komment ar .

Alla läsare är välkomna att kommentera tidigare inlägg i vilka ämnen som helst, men när man vänder sig mot namngivna personer bör man inte själv vara anonym. Det är en gammal HP-princip som förtjänar att påpekas. Mattias Karlsson avstår från att fortsätta denna debatt.

Barbro Frost

tf insändarredaktör

MEST LÄST