Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdlta052c47-nh
Frågor och svar. Skribenten får frågor om sin skola och vill gärna dela med sig av sina svar.

Våga utmana era fördomar när ni väljer skola åt era barn

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Det tog inte lång tid förrän artikeln om kameraövervakning på Östergårdsskolan och Vallåsskolan publicerades (HP 13/10) som jag fick frågan hur är det egentligen att gå på skolan. Är det mycket stök? Är du rädd? Hur känns det med kameror? Går det egentligen att lära sig något? Kanske inte konstigt när man tänker efter!

Men sanningen är att ja jag går på en skola där det händer saker däremot är min utbildning fantastisk på många sätt. Min skola är inte tillrättalagd utan där går unga med olika förutsättningar som de som går där inte själva bidragit till att skapa själva. Däremot har jag vuxna både i korridorerna och längst fram i klassrummet som gör allt för att se till att jag har det bra från det jag kliver på bussen tills jag kommer hem.

Det jag upplever som är märkligt, är att det är samma vuxna som ställer massa frågor eller återger negativa åsikter som också ofta är de som pratar om hur viktigt det är med integration. Men hur kommer det egentligen sig då att utbildningen som min skola ger anses som mindre värd eller inte lika attraktiv? Varför är det dessa vuxna som väljer andra skolor åt sina barn än de mångkulturella? Jag vet att när jag går ut 9:an kommer jag att ha sjukt bra betyg och jag kommer att se till att få gå den gymnasieutbildning som jag önskar.

Det som skiljer många andra i min ålder är att de inte fått samma sociala livskunskap som jag. Under min skoltid på högstadiet har jag lärt mig hur samhället i Halmstad fungerar och att vi kan överbygga fördomar och hinder. Så snälla sluta att fråga om jag har det bra i skolan och om jag lär mig något för det gör jag mycket mer än vad ni någonsin tror och förutsätter!

Våga i stället utmana era fördomar när ni väljer skola åt era barn eller säger något om en skola. Bara för det står något i en artikel eller om ni upplevt något för 20–30 år sedan är verkligen inte alltid det samma i dag eller något som talar om hur utbildningen eller miljön verkligen är.

En i 8:an

MEST LÄST