Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vägen blir som en mur mellan två delar av Söder

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik
Svar till B Odelberg (L), 3/3
Trafik. Barbro Odelberg har du bara sett Söder på en karta? Har du någonsin varit här nere?

För det första. Om man ska ha en bro, ska den vara lika hög som Slottsbron? Stopp för båtar som är högre än 1,5 m. Tall ship, knappast! Annars vet man hur hög den behöver vara. Och då vet man hur det ser ut vid brofästet. Vägen blir som en mur mellan två delar av Söder. Hur menar du att en fyrfilig väg öppnar upp närmiljön? Vi har Nissanpromenaden med Prins Bertils stig, Södra vägen, Sjömansgatan, Fiskargatan och Skeppargatan som nu korsar Amiralsgatan på 200 meters sträcka. Skulle det bli korsningar eller underfarter vid varje väg, Skulle inte tro det. Knappast ökad tillgänglighet.

Att jag flyttade hit för 20 år sen gjorde att jag inte behöver använda bilen. Cyklar varje dag via det ödsliga ”civila flygfältet” till jobbet. Javisst har jag haft det bra. För bra enligt dig! Så klart ska vi ha alla bilar som ska från väst till öst här nere. Vi tar ju redan emot allt skitvatten, givetvis ska vi ha skitluften med. Förvånar mig att vi inte ska ha parkering på stranden också.

Jag tycker du ska komma ner och titta hur ”ödsligt” det på det gamla civila flygfältet på vår, sommar och höst. Det måste nog bara vara du som inte har varit där då. Men där har du rätt, dit tar man sig utan bil.

Nu vet vi hur L och C (tidigare Oretorp-insändare) tycker vi här nere ska ha det. Snälla tänk! Och gör rätt!

Lasse på Lotsvägen

MEST LÄST