Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tanken var att en summa för färdigställandet av Bastionen skulle tas fram inför budgetarbetet

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik

Svar till Uno Grönkvist, 8/6.

Bastionen. Det finns mycket man kan göra i Halmstad. Vi har så otroligt mycket fördelar i denna kommun. Hav, skog, natur inpå knutarna. Och så har vi Bastionen/Norre Katts park.

I juni 2016 klubbades Socialdemokraternas budget för 2017 igenom i fullmäktige. En budget med många satsningar på denna fina kommun. Bland annat på Bastionen. 5 miljoner var öronmärkta för att ta fram en plan och för att påbörja arbetet. Tanken var att man också skulle få veta inför kommande budgetarbete hur mycket pengar som behövdes för färdigställande.

I vanlig ordning lyckades man ”missförstå” tanken med dessa pengar, eller om det handlar om att de är så många partier som ska komma överens i majoriteten i Halmstad så det blir inte ens en tumme.

Saxat från Socialdemokraternas budget 2017: ”Bastionen ska öppnas upp så att man kan se från Storgatan in till parken. Uppe på Bastionen kan man ha en minigolfbana. Någonstans i parken kan öppnas café/restaurang, kanske vid Trefaldighetsallén. I närheten av Pippiparken kan finnas ett utegym för vuxna samt plats för yoga, Tai Chi och Qigong. Parken ska ha många växter som gör att det bildas gröna rum. Sittplatser ska finnas i en stor mångfald. Speakers Corner kan finnas på en tydlig plats. För att kultur och musik ska få stor plats måste en stationär scen finnas med utrymme för många åskådare.”

En annan viktig sak är att låta bäcken rinna genom parken igen.

Så när det är dags att rösta den 9:e september: rösta på ett parti som kan få saker att hända! Rösta på Socialdemokraterna!

Rose-Marie Edlund (S)

kommunråd

MEST LÄST