Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

porten3 kopia
Port. Skribenten tycker att utomstående experter med nya friska ögon ska ge helhetsförslag för området runt Norre katts park i Halmstad.

Ta experthjälp i denna långsiktiga kulturfråga

kultur. Diskussionen om Norre katt är en tragisk följetong. Numera vill de flesta att kraftfulla beslut fattas och HP:s ledarsida uppmanar bland annat till att teknikförvaltningen ges entydigt uppdrag att genomföra förändringar.

Det bästa är väl ändå att be 3-4 experter från andra delar av landet lägga fram nya helhetsförslag, kanske i form av en tävling. Norre katt är en ingen teknikfråga, det är en långsiktig landskaps- och kulturfråga. Sannolikt har Halmstads teknikexperter och politiker blivit blinda i denna fråga. Denna fina park borde bli en pärla för oss Halmstadbor och utomstående nya ögon ger oss nödvändiga impulser.

En annan brännande kulturfråga är ju Halmstad Teater. Kommunledningen säger att teaterns budget måste vara balanserad. Nej, måste den inte! Våra nationalscener och stora teatrar i Stockholm, Göteborg, Malmö och många andra städer får ansenliga statliga och kommunala bidrag. Om vi vill att teater i alla former skall vara en viktig del i Halmstads kulturliv, då är det naturligt att teatern får ökat stöd. Kultur får och skall kosta!

Göran Svensson

MEST LÄST