Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Storgatan – helt utan säkerhet mot våldsbejakande extremism

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

TERROR. Med cykel tar det en minut att cykla Storgatan, från Brogatan till Norre Port. Hur lång tid tar det med bil eller lastbil? Max 20 sekunder! Är det möjligt?

Visst är det, eftersom det är både öppet och brett och inte ett enda hinder finns på de drygt 300 meter som är den ombyggda delen av Storgatan! Fritt fram för både små och stora fordon! Hur många personer riskerar livet en lördagsförmiddag med en vettvilling bakom ratten? Var finns säkerhetstänket i vår stad? Är det någon enda person som varit delaktig i ombyggnadsarbetet som tänkt på säkerheten i samband med ombyggnaden? Det verkar inte så och för mig är detta helt obegripligt!

Vi hör i nyhetsförmedlingen att det i Sverige finns tusentals personer som bekänner sig till den våldsbejakande extremismen. Säkerhetspolisen erkänner att man inte har en aning om var i landet dessa cirka 3000 personer befinner sig. Det sägs dessutom att det i åtta av tio kommuner, finns grupperingar med extremistiska inslag! Finns de i Halmstad? Mest troligt. Kan vi utesluta att någon av dessa personer finns i Halmstad? Knappast.

Enligt SÄPO är denna typ av extremister det största hotet mot Sverige. Terrorhotet är förhöjt sedan 2010 vilket innebär att det när som helst kan ske ett attentat i vårt land.
För snart ett år sedan hände det på Drottninggatan i Stockholm. Då rapporterade nyhetsmedia under några veckor om bristande säkerhet. Sedan blev det tyst.
Nu kommer frågan upp igen när åtalet mot attentatsmannen lämnats in till domstol. När och var händer det härnäst? Kan vi utesluta att sådana illdåd inte kan hända i vår stad? Knappast.

Vad är det som utesluter att detta inte kan hända i Halmstad? Egentligen ingenting.
Hur enkelt får det lov att vara för den som vill begå en liknande våldshandling på Storgatan i Halmstad att komma dit med ett fordon, via Brogatan eller någon annan tillfart?
Inte ett enda hinder av betong eller annat material så långt ögat når! Var finns säkerhetstänket i vår stad?

Knallhatt

MEST LÄST