Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Stoppa adrenalintåget till Varberg!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Öresundståget som ska avgå 06:52 norrut från Halmstad blir försenat varenda dag. Anledningen till detta är att SJ har ett x3000 tåg som passerar ”Vare-växeln” cirka klockan 07:20 – 07:24, vilket även är tiden då Öresundståget ska vara inne vid Varberg station.

Öresundståget får alltid stå och vänta in SJ-tåget, även om detta blir försenat. Väldigt sällan kan det dock bli så att Öresundståget får klarsignal direkt att köra vidare då SJ-tåget är tidigt. Problemet är att när tåget blir försenat till Varberg så missar man även anslutande buss och då speciellt busslinje 2 mot Erlandsgård/Sjukhuset som avgår 07:29 från stationen.

Vissa busschaufförer är snälla och inväntar tåget vid bussens avgångstid men många kör såklart vid utsatt avgångstid. Man får en riktigt adrenalinskjuts igenom hela kroppen när man kommer till Varberg och ser bussen starta motorn när tåget saktar in och man får med hjärtat i halsgropen vinkandes springa mot bussen.

Om bussen kört iväg tvingas man att springa ut på vägen och vinka till busschauffören och hoppas på att denna är godhjärtad nog att stanna och plocka upp en. Man får oftast även en konstig blick från busschauffören. Vissa personer brukar ta ut sin ilska av förseningen på busschauffören även fast det inte är deras fel även om de kör vid utsatt avgångstiden, trots allt sköter de ju bara sitt jobb.

Skickar man e-post till SJ så säger de att de har bokat den tiden av Trafikverket att få köra ”Apelvikssträckan”. Skickar man e-post till Trafikverket säger de bara att Öresundståget har ansökt om att köra där vid den tiden, aldrig att den har varit huggen i sten att de ska köra där då.

Trafikverket hänvisar också att man kan skicka e-post till Öresundståget, men då känner man sig bara liten på vägen för problemlösningen.

Men om fler känner igen sig med detta och skickar e-post till Öresundståget och ber dem om att avgå lite tidigare från till exempel Helsingör där tågets färd startar i Danmark så kanske tåget hinner innan SJ:s tid att passera vid ”Vare-växeln”.

Niklas Andersson

MEST LÄST