Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Spännande att se hur frågan om valfrihet i vården hanteras i Hylte

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik
Svar till Gunnel Johansson (S), 30/10.

Gunnel Johansson (S), ordförande i omsorgsnämnden i Hylte, ger ett svar på min insändare. Hennes svar är litet svårförståeligt för hon blandar och ger. Men mitt svar är:

1. Utredningen. Under alla förhållanden måste frågan utredas. Utredningar brukar vara ett sätt att förhala frågan och det är nog fallet här också. Men ett inriktningsbeslut kan tas så vägen är bestämd. Att S ändrat sig från att förneka att det finns behov av fler äldreplatser till att erkänna att det ” kan uppstå ” samt tillsätta en utredning är positivt tycker jag. Inget av det hade dock hänt om inte Moderaterna väckt frågan. Och behovet uppstår snabbt när 40- och 50-talisterna börjar efterfråga platser och då gäller det att vara beredd.

2. Gunnel Johansson talar mycket om personalförsörjning och det är ett stort problem.

Om man tillåter andra utförare än kommunen bygga och driva äldreboendet så har man löst det samt ekonomin. För jag är tveksam till att det finns några pengar i kommunens skattkista att bygga någonting alls om ekonomin fortsätter att försämras som sker nu.

Men här är ju ett stort problem ty Socialdemokraterna och Vänstern som styr Hylte kommun är principiella motståndare till valfrihet inom vården. Det handlar inte om vad brukarna tycker eller hurudan vård som ges utan principerna är viktigast här. Så jag avvaktar med spänning hur de två partierna skall hantera frågan och med ännu större spänning hur Liberalerna skall hantera den. De är med styr i Hylte kommun men är väl för valfrihet vill jag minnas...

Med detta avslutar jag denna debatt men är övertygad om att få återkomma i frågan.

Bo Gunnar Åkesson (M)

MEST LÄST