Snobbmat gör ingen yngre eller smartare

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Jag har besökt en del gårdsbutiker. Kan i sig vara trevligt. Men vilken prisbild alla har. Det är inte livsmedel för fattiglappar. Priserna ligger 10,15 procent över livsmedelsbutikerna. Ibland mer.

Jag är förundrad? Dom säljer egenodlade produkter. Låga kostnader enär det kommer från egen mark, därmed låg ingångsmoms. Ingen grossistmellanhand, obefintliga frakter, inget detaljhandlarpålägg, för dyra lokaler med el, reklam, försäkringar, personal med mera. Dom säljer i regel sina varor i gårdens lada. Vad gör att dom kan sälja sina dyra varor?

Jag tror att det finns folk som inbillar sig att dom köper nyttigare livsmedel och förlänger livet långt in i evigheten mot oss eller mig som ätit besprutat i hela mitt långa liv. Min generation är uppväxta på så kallad giftig mat, men det fins ingen generation som blivit så gamla och friska som 20-, 30-, 40-talarna och ätit så fin och god mat. Men giftig och osund! Vi borde vara grågula av kemikaliepåverkan med lever och njurar helt i kaputt. Men så är det inte! En sak vet jag att dom som handlar kravodlat, närodlat, snobbmat som jag kallar det, blir ordentligt blåsta på sina slantar Till ingen nytta. Det med råge. Alla livsmedel kommer från jorden på ett eller annat sätt.

ANNONS

Det är väl bra om man har koll så det inte är för mycket kemikaliebehandlat. Livsmedel skall se friska och fräscha ut. Ingen blir yngre, vackrare, friskare, smartare för man köper dyra snobblivsmedel. Smart marknadsföring och mycket trams!

Leif Ivarsson

ANNONS