Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Skatterna måste höjas igen

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik

Apropå debattartikeln ”Moderaterna är ett parti för hoppfulla” 24/2.

Politik. Moderaterna är ett hoppfullt parti, de hoppas fortfarande på att en politik där resurserna centreras (alla pengar till några få) ska ge utveckling och framgång fast det visar sig gång på gång att det är när ett land är mer jämlikt som det utvecklas bäst.

Helikopterpengar är ett uttryck som kom fram för några år sedan. Det går ut på att man bildligt talat åker upp i en helikopter och kastar ut pengar till folk för att få fart på ekonomin. Detta fungerar för att då får även de som har väldigt lite del av kakan.

Den här teorin bygger på att de som redan har mer pengar än de kan göra av med inte ändrar sitt sätt att spendera även om deras ekonomi ändras lite medan de som bara har så att de klarar sig kommer att använda det eventuella tillskottet mycket snabbt. Pengar ska inte ligga på hög (som de gör hos de som har för mycket) de ska omsättas (så som hos de som har lite).

Det är därför vi behöver en omfördelningspolitik som är tvärt emot vad vi har haft i Sverige under åtta år av jobbskatteavdrag som dessutom Socialdemokraterna är jätterädda för att återställa.

Vi måste inse att skatterna måste höjas igen för att kunna återskapa det som åtta år med Alliansen rev ner.

Jörgen Knuth-Nielsen

MEST LÄST