Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltaeaaa09-nh

Skattehöjning på 20 öre en god grund

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik
Svar till Magnus Jönsson, 2/11.

Hej Magnus, tack för ditt svar. I din text tar du upp olika exempel på hur politiker inte kan hantera allvarliga frågor som Nya Karolinska, budgetunderskottet i regionen samt medlemskap i Greater Copenhagen. Här har de borgerliga partierna suttit i förarsätet så jag lämnar de exemplen därhän i mitt svar.

I stället bemöter jag det som berör Vänsterpartiet. Du har helt rätt i att vår skattehöjning inte motsvarar det prognostiserade underskottet vilket jag också redogör för i min insändare. En av anledningarna till att vi inte höjer ytterligare i dagsläget är för att det ska finnas utrymme i plånböckerna för de hallänningar som har minst. De satsningar som vi vill göra är en investering i verksamheten, i de mest utsattas hälsa och i personalen. Vi vill precis som du att professionen ska ges möjlighet att bygga en livskraftig hälso- och sjukvård. Vi vill göra oss fria från beroendet av hyrpersonal och skapa utrymme för den personal vi har. Vi menar att en skattehöjning på 20 öre hade varit en god grund för att skapa förbättringar som täckt resten av underskottet och räckt en bit till de stora investeringsbehov som finns.

Vad gäller de privata valen ser vi i Vänsterpartiet det som att vi måste ge medborgarna förutsättningar för att kunna ha möjligheten att fatta beslut. Det skiljer alldeles för mycket i hälsostatus, överlevnad och livslängd kopplat till sådant som var du bor, vem dina föräldrar är och vilken utbildning du har och det påverkar vilka val som blir tillgängliga och möjliga för medborgarna. Vi vill ha ett Halland som är för alla inte bara de som har fått bra förutsättningar att göra bra val.

Agnes Hulthén
gruppledare Vänsterpartiet Halland

MEST LÄST