Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Siffror som ska skapa hat och osämja

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik
Svar till Fundersam, 5/12.

I din insändare har du inte redogjort den verkliga innebörden av de siffror av invandringen som har kommit till Sverige av olika skäl. Om man vill publicera något så borde man lägga fram fakta, vilket jag tycker du inte har gjort.

Här är de senaste siffrorna från Migrationsverkets hemsida. 37 858 personer har fått komma till Sverige på grund av familjeanknytning. Detta innebär att flertalet som har kommit måste försörjas av de som är redan bosatta i landet.

34 477 har kommit till Sverige för att arbeta och försörja sig själva.

16 773 personer har kommit hit på grund av asyl.

11 553 personer har kommit hit på grund av studier och försörjer sig själva.

6 294 personer har kommit till Sverige från EU/EES land. Totalt blir det 106 955 personer som har kommit till Sverige och flertalet belastar inte Sverige ekonomiskt. I din insändare så ges en totalt fel ekonomisk bild av de ekonomiska kostnader som du lägger fram.

Det är inte bra att lägga fram siffror och använda dem till att skapa hat och osämja i samhället om det inte finns fakta bakom skrivelser vilket det inte gör i denna insändare.

Var god och lägg fram de siffror på människor som kostar samhället pengar. Det är inte i alla fall 106 955 personer som kostar pengar.

Jan Claesson
aktiv Socialdemokrat