Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

SD raljerar om klimatet

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik

Svar till Tomas Brandberg (SD), 6/9.

Klimat. På samma sätt som SD förnekar kopplingen till nazismen förnekar de klimathotet. Att en av partiets grundare var gammal SS-soldat och att flera partiföreträdare hyllar Hitlertiden, sprider skämtsamma historier om judar och förnedrar förintelsens offer har naturligtvis inget med nazism att göra.

Även i klimatdebatten försöker de leda oss vilse. I årets sommartal raljerade SD-Åkesson om vårt klimat när han utbrast ”Det är precis det här vädret vi är beredda att betala tiotusentals kronor för att få komma till under vinterhalvåret”.

SD och Åkesson kan inte ha missat att Sverige haft rekordmånga och rekordstora skogsbränder, att torkan är utbredd och att bönderna tvingats nödslakta. Vad SD och Åkesson däremot inte tycks inse är att sommarens händelser bara är en försmak av vad som händer med en överhettad planet.

SD är det enda riksdagspartiet som röstat nej till klimatlagen och målet om noll nettoutsläpp av växthusgaser år 2045. Partiet vill dessutom dra ner på anslagen till Naturvårdsverket och SMHI samtidigt som de säger nej till införandet av ett klimatpolitiskt råd. I SD:s valplattform för 2018 finns skrivningar om att SD föredrar ”satsningar på internationella åtgärder”. Trots det röstade SD som enda riksdagsparti otvivelaktigt nej till Parisavtalet. Även när EU röstade om bindande årliga utsläppsminskningar var det nej från SD. Därför lägger inte jag min röst på SD.

Trött på SD

MEST LÄST