Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Andersbergsskolan
Skolbeslut. En förälder vädjar till politikerna om att satsa på Andersbergsskolan och på Andersberg.

Satsa på Andersberg och bygg ut skolan till F–6

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Skola. Det beslut som politikerna kommer att fatta i dag onsdag om Andersbergsskolans framtid kommer att påverka Andersberg som stadsdel! Jag vill med denna insändare vädja till politikerna att lyssna till föräldrarna på Andersberg och satsa på en utbyggnad av Andersbergsskolan till en F–6-skola.

Pauline Broholm Lindberg, som är chef för barn- och ungdomsförvaltningens, har lagt ett förslag som innebär att det ska byggas en ny förskola på Andersberg och att man satsar på att bygga två nya skolor i Snöstorp och Fyllinge.

I Hallandsposten den 11 februari uttryckte hon att detta ska främja integrationen och göra att barnen på Andersberg får bättre resultat på de nationella proven.

Att Andersberg är en segregerad stadsdel i Halmstad är ett faktum, men jag tror inte att man löser det genom att sända tioåriga barn som ska gå över eller under den trafikerade motorvägen för att komma till en mer ”svensk” skola.

Varför är det de små barnen som ska betala priset för den misslyckade integrationen? Varför föreslår inte Pauline Broholm Lindberg att de 10-åriga barnen från Fyllinge eller Snöstorp kan cykla eller bli skjutsade till Andersbergskolan för att få gå i en modern nybyggd F-6 skola? Jag tror inte att föräldrarna i Snöstorp eller Fyllinge vill skicka sina barn till Andersberg, eftersom de inte bor på Andersberg.

För många föräldrar är det viktigt att barnen har nära till skolan och därför känns det inte bra att barnen på Andersberg ska behöva gå själva över motorvägen.

När jag flyttade till Andersberg med min familj valde vi att placera våra barn på Andersbergsskolan för att det är en riktigt bra skola. Om det bara hade varit till årskurs 3 så hade vi inte valt den skolan och då hade mina tjejer inte fått växa upp i en mångkulturell stadsdel.

Jag är rädd för att de familjer som har möjligheten att flytta kommer att överge Andersberg om politikerna väljer att satsa på Snöstorp och Fyllinge i stället för Andersberg. Satsa på Andersberg och bygg ut skolan till en F–6-skola!

Erika, förälder på Andersberg

MEST LÄST