Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Samma gäller för tangentbord som för blyertspenna med bitmärken

  Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

  Replik

  Svar till Mats Nilsson och signaturen Ja till P-skiva i Halmstad City, 15/11.

  Språk. Tack för Era inlägg och kommentarer. De visar sanningen i ett gammalt uttryck m ångfald berikar. Sedan får jag svårare att förstå Mats Nilssons inlägg, som avslutas med undertexten ArtDirector och grafisk formgivare.

  Herr Nilssons aversion mot särskrivning är så stor att han medvetet (?) och avsiktligt (?) skriver ArtDirector i ett ord. Jag förstår inte varför. Ordet ArtDirector ska enligt alla anglofiliska regler skrivas som två ord, det vill säga rejält särskrivet som  Art  Director

  Dessutom om jag tillåts vara lite petig – för oss svenskar torde det väl räcka med den svenska yrkesbenämningen grafisk formgivare. En utländsk yrkestitel anses tydligen ge lite mera glans över jobbet. Sales Manager låter nog lite flottare än försäljningschef.

  Avslutningsvis är jag glad för de repliker min insändare skapade. Jag har dock svårt att förstå risken med att arbeta med datorn, för – som Mats N så riktigt skriver – den, som skriver texten är alltid ansvarig för den oavsett den är nedskriven med en grön blyertspenna Faber nr 4 med bitmärken eller med det modernaste dator-tangentbordet. Punkt. 

  Sture Tingwall

  Grafiska Insitutet & Institutet för Högre Reklamutbildning på 50-talet (vad nu det har med saken att göra?)