Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

ta5708ec

Resultatet från mötet kom som en chock

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

sjukpenning. Jag har ett antal diagnoser vet knappt hur många det är, bland annat mitrokondrioelmyopati Cervikokranialt, Lumbago, långvarig smärta, komplex alltså väldigt stel i kroppen samt dubbelseende. Jag har ständig smärta i stort sett hela kroppen.

Vet inte hur många ryggskott jag har haft genom åren och jobbat ändå som i sin tur givit diskbråck och ischias. Jag har lidit men för två år sen orkade jag inte längre, hade inte någon som helst livskvalitet och jobb och familj blev också lidande.

Blev sjukskriven direkt när jag gick till läkare. Gjorde MR-röntgen som visade diskbråck, kraftigt nedslitna diskar. Efter två år skulle det utredas om jag skulle gå från sjukpenning till sjukersättning. Handläggaren sökte inte jag för jag tyckte det kändes hemskt att bli sjukpensionär även om jag förstår att det kommer bli svårt att börja jobba igen med alla besvär jag har.

Resultaten från deras möte kom som en chock de drog in min ersättning helt och hållet trots läkarintyget om fortsatt sjukskrivning. Nu står jag utan ersättning helt och hållet. Från ett helt och hållet godkänt läkarintyg som funkat i över två år nu var det inte längre giltigt från deras så kallade experter.

Den muskelsjukdomen som jag har är väldigt ovanlig, men försäkringskassans experter vet tydligen mer än Salgrenskas experter vet, så mitt tips till Salgrenska är: ta hjälp av försäkringskassan för de vet allt, använd den resursen.

BESVIKEN

MEST LÄST