Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

radhuset i halmstad 2
motioner. Skribenten hoppas på förändringar vad gäller tomträttsavgifterna i Halmstad.

Orimlig höjning av tomträttsavgifter

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Tomträtter. Villaägarna i Sverige har 330 000 medlemmar. Villaägarna Södra Halland har över 3 000 medlemmar. Målen för Villaägarna är att villaägare inte skall utsättas för orimliga kostnader för bland annat: väg, vatten, avlopp, el, fiber, tomträttsavgifter och fastighetskatt.

Tomträttsavgifterna i Halmstad får, med nuvarande beräkningsmodell, en helt orimlig höjning från en avgift på cirka 7 000 kr/år till 70 000 kr/år. Detta har fått förödande konsekvenser för ett antal villaägare med tomträtt som nu är aktuella för att få sina avgifter justerade.

Villaägarna Södra Halland tog initiativ till ett möte den 16 november 2017, med de som drabbats av denna orimliga höjning.

Närvarande var, förutom cirka 125 intresserade tomträttsinnehavare, kommunråden Anders Rosén och Jenny Axelsson, som också är ordförande i samhällsutbyggnadsutskottet som har till uppgift att handlägga bland annat tomträttsavgifter. Något direkt agerande från politikernas sida har ej skett. Vi är därför mycket tacksamma för att initiativ tagits till att motioner nu läggs fram till kommunfullmäktige, avseende förändring av tomträttsavgifterna och ser med tillförsikt fram mot kommunfullmäktiges ställningstagande tisdagen den 13 februari 2018.

Villaägarna Södra Halland och drabbade villaägare förväntar oss åtgärder som möjliggör ett fortsatt boende i denna bostadsform.

Bo Björkander

ordförande

Villaägarna Södra Halland

MEST LÄST