Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ny attack mot Knäred

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik

Apropå artikeln ”Tre äldreboenden ska bli kvar till 2032”, 27/1.

Knäred. Ny attack mot samhället Knäred. Detta med anledning av att det bara blir tre äldreboenden kvar. Tjänstemän och politiker har gett sig den på att förinta Knäred och göra det svårt att kunna bo kvar på landsbygden eller små samhällen med närhet av vacker och storslagen natur.

Inte nog med att apoteket är stängt och att tillgängligheten på vårdcentralen minskat – och nu skall man även lägga ner Smedjebacken och Björkebogården, kommunen har redan börjat dra ner när man i somras stängde avdelningen Svalan. Och på detta sätt försvåra för äldre som inte vill bo kvar i sitt hem eller inte kan bo kvar utav olika anledningar.

Kommer dessa personer då tvingas flytta till Laholm eller Mellbystrand när man har stängt Knäred för dem? Tänk då på de usla förbindelser det finns mellan Knäred till Laholm/ Mellbystrand för den anhöriga man/hustru att besöka sin käraste. Inte nog med att försvåra för de äldre utan man tar bort många arbetstillfällen från samhället som inte har så mycket annat att erbjuda.

När kommer nästa attack? Blir det skolan eller barnomsorgen för jag förstår att det finns starka viljor inom stadshuset för att försämra i Knäred och bara driva igenom med något skrytbygge utmed kusten. Det blir väl som när man införde fiskekort i Lagan och det skulle göras så mycket öster om kraftverket Laholm, men inget har hänt.

Var finns våra lokala politiker eller lyder ni under piskan och tiger och samtycker? Och jag trodde i min enfald att vi hade en samhällsförening, men det verkar inte så.

Lars-Åke

MEST LÄST