Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Mer än tomt prat från Löfven

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik

Svar på ledaren ”Tomt prat från Löfven” i HP 5/7.

Politik. Nu har jag upprepade gånger läst Mattias Karlssons ledare den 5 juli med rubriken ”Tomt prat från Löfven” utan att förstå vad Karlsson menar med tomt prat från statsministern. Enligt min mening är ledaren onödigt osaklig.

Om det är någon som ägnar sig åt tomt prat så är det Mattias Karlsson.

Karlsson säger bland annat att det bara gynnar gängkriminaliteten att så här nära valet göra ännu mer politik av den här frågan. Men det är ju det sistnämnda som Karlsson gör i sin ledare.

Oppositionen är inte emot de satsningar som Löfven har gjort på det här området. Bland annat har Löfven tillfört mer resurser till Polismyndigheten än vad myndigheten själv begärt. Han har även beslutat om att starta ännu en polishögskola i landet för att det ska utbildas fler poliser. Vapenlagstiftningen har skärpts så att man nu får två år bakom lås och bom om polisen påträffar ett skarpladdat vapen hos någon som inte får ha det. Men mer återstår naturligtvis att göra så att vi slipper dessa skjutningar.

Polisen har dock fått och får alla de resurser av Löfven som behövs och kommer att behövas för att komma till rätta med gängkriminaliteten. Han ger sig inte förrän den är borta. För det ska han hedras och inte förtalas.

Bo Johansson

Svar direkt

Återkommande har Stefan Löfven lovat att knäcka gängen, vilket jag beskrev i ledaren. När människor åter skjuts till döds svarar Löfven med att kalla till ett möte med polisen. Det låter inte trovärdigt.

För att komma till resultat i det allvarliga läget krävs det mer från politiken, och då med ett brett parlamentariskt stöd. Att låta gängkriminalitet bli en valfråga gynnar bara de kriminella. Det var mitt budskap.

Mattias Karlsson

politisk redaktör

MEST LÄST