Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  ”Många väljare längtar efter förnyelse”

  Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

  Debatt. Sveriges Radio P4 Halland gjorde en annan bedömning! Just nu pågår på ledarsidan en debattserie i HP.

  Alla politiska partier i södra Halland som just i dag finns invalda i fullmäktigeförsamlingarna erbjuds av ledarskribenten Mattias Karlsson att få beskriva sin politik. Gränsen för deltagande var att man redan var etablerad i KF.

  ”En väl fungerande demokrati bygger på att medborgarna kan göra informerade val, det vill säga att väljarna har kännedom om vilken politik som de olika partierna vill bedriva” skriver Mattias, en uppfattning jag delar fullt ut.

  Det är sunt och tänkvärt i en demokrati att det tillkommer nya partier inför ett valår och kanske något parti passerar ”bäst före” gränsen. Många väljare längtar efter förnyelse och ett bredare ansvarstagande och engagemang, inte bara just det väljarengagemang som kännetecknar ett valår.

  Sveriges Radio P4 visade häromdagen genom sin inbjudan till samtliga partier som går till val i Halland, att de önskar ge väljarna en bredare valbevakning och information även från de partier som ställer upp i val för första gång.

  Ingeborg Oléni

  Trygghetspartiet

  förstanamn på kommunlistan Halmstad

  Svar direkt

  28 partier i Hylte, Laholms och Halmstads kommuner. Alla dessa partier har jag bjudit in till en debattserie på ledarsidan. Att även bjuda in partier som ställer upp i valet men inte har representation i kommunfullmäktige skulle bli för många partier. Jag behövde alltså dra en gräns för debattserien, och den gick just där.

  Mattias Karlsson

  politisk redaktör