Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Livsfarligt och otryggt på den mörka cykelbanan

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik
Apropå insändaren ”Jag vill inte att mina anställda ska skada sig [...]”, 1/12.

Vi i Trönninge har fördelen att bo utanför stan, men inte allt för långt ifrån. Vi är många som pendlar med cykel. Själv slutar jag med det direkt när mörka hösten kommer. Det är rent livsfarligt att sätta sig på cykel på den mörka cykelbanan, tyvärr. Man skulle inte hinna upptäcka en grop eller en gren på marken, innan det är försent.

Det känns dessutom otryggt att ta sig fram ensam i mörkret, belysning hade gjort att man känner sig tryggare och att förbipasserande bilar hade sett mig. För att inte tala om de som investerat i en elcykel för att pendla med. Vem vågar utnyttja det hjälpmedlet i mörka natten? Jag har flertalet av mornarna som jag kör bil till jobbet, mött cyklister som hellre cyklar utmed väg 15. Ren galenskap om du frågar mig. Bilarna passerar i minst 80 km/timme. Bara en tidsfråga innan en olycka sker.

Vi vill alla värna om miljön och då är cykel ett klokt alternativ. Och för mig som har ett stillasittande arbete, så är det dessutom en hälsovinst. Det bör vi se till att satsa på, tycker inte ni?

Överväg vinsterna med belysning på cykelbanorna längs Laholmsvägen.

Jennie