Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Låt oss som vill få fira rejält en gång om året

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

År 2016 såldes det fyrverkeripjäser för ca 160 miljoner kronor i Sverige. I år, 2017, kommer det till Nyår att skjutas gigantiska fyrverkerier runt om i världen, Paris, London, Las Vegas, Sydney osv. Hur blir det i Halmstad? Kommer kommunen eller lokalpressen att att sponsra något fyrverkeri, som man tidigare har gjort?

Runt om i Halmstad finns det mängder av människor som tycker att det är vackert och stämningsfullt att en gång om året få se Nyårsnatten lysas upp av sprakande mångkollorerade blixtar och eldklot. Får de se det här, får de skjuta upp pyroteknik en gång om året eller ska de denna enda kväll avstå för att vissa husdjur som vistas i tätbebyggda samhällen blir nervösa? Ska de avstå för att vi i Halmstad tycker att det sprids för mycket miljöfarliga ämnen i luften just denna kvällen i södra Halland, jämfört med hur det ser ut i resten av välden?

Eller ska vi en kväll om året visa hänsyn mot denna grupp av människor som uppskattar pyrotekniken. Om vi inte visar dem hänsyn 1/360-del av året, hur ska vi då kunna kräva hänsyn tillbaka? Tänk om dessa människor i Sverige som i Nyårstider spenderar 160 miljoner kronor på sina upplevelser känner sig kränkta av andra medborgare som vill förneka dem detta nöje!

Signaturen R2