Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltc257c00-nh
Trygghet. ”Elever som mår bra lär sig bättre i skolan”, skriver Kristdemokraterna.

Låt eleverna gå i samma skola fram till årskurs 6

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Skola. Kristdemokraterna (KD) har sedan tidigare varit tydliga med att vi vill ha F–6-skolor (förskoleklass till årskurs 6) i Halmstad. Detta drev vi och fick till slut majoritet för i skolområde Söndrum/Jutarum/Bäckagård. Vi var dock det enda partiet som även yrkade att paviljongerna skulle placeras ut på respektive skola istället för att barnen i årskurs 4 och 5 skulle flyttas runt.

Nu visar sig en liknande situation för Andersbergsskolan. Barn- och ungdomsförvaltningen föreslår att nuvarande F–5-skola ska bli F–3-skola och att barnen från årskurs 4 och 5 ska flyttas runt till Fyllinge och Snöstorp.

Vi ser stora nackdelar med att små barn ska ta sig långa sträckor i trafiken. Frågan kommer upp för beslut i mars och KD kommer att rösta nej! Vi är konsekventa. Närhetsprincipen ska råda. Vi kommer driva samma linje för eleverna på Andersbergsskolan som vi gjorde för eleverna i Söndrum/Jutarum/Bäckagård.

KD är familjens parti. Vi tror att trygga barn blir trygga elever och att elever som mår bra lär sig bättre i skolan. Många elever på Andersbergsskolan vill gå kvar på sin skola. De säger att de både har bra och engagerade lärare och skolpersonal samt en meningsfull fritid. Hittills har cirka 600 föräldrar skrivit på en protestlista. Både lärare och föräldrar har goda idéer och förslag till hur vi tillsammans kan arbeta för en ökad integration.

På riksnivå har KD avsatt 1,5 miljard kronor i vårt budgetförslag till skolor i utsatta områden och vi vill rikta karriärlärartjänster dit. Det är lätt att stirra sig blind på skolresultat istället för att fokusera på orsakerna bakom. Resultaten kommer inte bli bättre för att vi flyttar runt barnen. Grunden till goda skolresultat är trygga och välmående barn. KD kommer fortsätta arbeta för att våra barn och unga i kommunen ska ha så goda förutsättningar som möjligt. Skolorganisationen finns till för barnen – inte tvärtom!

Ella Kardemark (KD)

ordförande Kristdemokraterna Halmstad

Lena Weibull (KD)

ledamot barn- och ungdomsnämnden

för Kristdemokraterna i Halmstad

MEST LÄST