Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Läge att spara vatten med hjälp av poletter?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

När det gäller vår miljö finns det mycket att ta tag i och att diskutera. Just nu är det ju vattnet som är det som akuta för oss i Halmstad och Laholm. Att alla vi som bor och lever här ska ta sitt ansvar tycker jag är en självklarhet. Det finns många bra och enkla sätt att spara och det har det också skrivits om. Men vad gör kommunen för att spara?

Jag bor själv i Oskarström, där vi har ett av kommunens finaste utomhusbad. Många från hela kommunen kommer hit och badar under sommarmånaderna. Det är gratis inträde och det tycker jag är bra och en stor förmån. På det viset kan ju alla få utnyttja det.

Men en sak som jag frågat mig i flera år är hur man kan låta folk få stå i duschen hur länge som helst och bara låta varmvattnet flöda ut. Det är mest barn och ungdomar som nyttjar duscharna på detta sätt.

De kan stå i 10–15 minuter, och detta flera gånger per dag. De är i och badar tills de fryser och sen värmer de sig i rinnande varmvatten. Det är väl inte försvarbart? Campingplatserna har ju poletter man kan köpa och så duschar man så länge de varar. Detta kan ju inte vara så svårt att installera. Innan badet öppnar för sommaren bör man ju ha hunnit med att åtgärda vattenslöseriet.

PS. Hade alla hyreslägenheter haft mätare för el och vatten hade nog förbrukningen sjunkit på många håll. Ds.

Birgitta Bergström

MEST LÄST