Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Hur och varför. Hur kan den som inte har kunskapen om ny teknik sätta sig in i hur exempelvis en "smartphone" fungerar? Många känner någon som kan visa dem, men hur gör den som inte känner någon som kan? funderar insändarskribenten.

  Inte självklart för alla hur ny teknik fungerar

  Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

  Teknik. Hur fungerar vårt informationssamhälle? Jordbruk, industri och informationssamhälle. Ja, så är väl närhistorien om vårt samhälle. Men hur fungerar vårt informationssamhälle? Många gånger känns det som det liknar gamla testamentet som antagligen bygger på hörsägner.

  Mycket av den informationen som vi behöver bygger ju på att vi känner någon som kan det vi behöver kunna. Köp en mobiltelefon för första gången, bruksanvisningen finns inprogrammerad i telefonen, men hur ska den som inte kan något om telefonen komma åt den?

  När telefonen ringer, hur tar man emot samtalet? Självklart för många, men inte för den som aldrig haft en smarttelefon tidigare. Ja, visst finns det folk att fråga för de flesta, men ska det vara så att vi ska vara beroende av att känna sådana som kan?

  Vi lever ju i ett informationssamhälle, men frågan är väl om det är rätt sätt att framföra information och att det ska bygga på att vi känner någon som kan i stället för att vi får information som är lika för alla.              
  Rune Jakobsson