Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ingen fara för jordklotets framtid

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Kommentar

till Anne-Marie Bruno, Hanna Hallén, Ingrid Bergström-Levander, Maria Henriksson, Marie Ekholm och Tove Bergman 28/12. De vill bojkotta stora köpcentra och konsumera mindre.

Konsumtion. Tänk vad sex ”damer” kan snurra till det – men vem vet, de tror kanske på allt de hör?

Som tur är finns det folk som satsar på framtiden, hur skall Sverige annars kunna ta hand om alla asylsökande som Miljöpartiet vill ha till Sverige? Skall kommande generationer ens ha ett jordklot som fungerar, så måste alla jobba och inte bara sitta i kulisserna och gnälla på allting.

Vad gäller vår miljö så finns det lösningar på allt, men ibland tar det lite mer tid. Den globala uppvärmningen avstannade för cirka fyra år sedan, vilket har inneburit att så kallade miljöforskare mer börjar prata i termer som ”pågående klimatförändring”, vilken har pågått i miljoner år och kommer så att fortsätta i all framtid. Människan har alltid anpassat sig till dessa förändringar.

Tyvärr tror vissa miljönissar att nu skall vi förändra klimatet genom att försöka påverka den gas som ger liv till all växtlighet på jorden. Den lilla ökning av koldioxidhalten som sker har redan resulterat i större skördar och mer växtlighet på jorden.

Lita på människans egen förmåga att anpassa sig hellre än dessa domedagsprofeter som tyvärr får större utrymme i medierna än sanningen. Jag föreställer mig en framtid där mina barn och barnbarn kan leva utan att hela tiden känna sig skyldiga till att ha förstört något som är naturligt och som inte vi kan påverka. Vår sol påverkar vår planet mer än allt annat, och det kan vi inte ändra på. Vad vi där-emot kan påverka är vad vi slänger och släpper ut i hav och natur.

Med hopp om en ljusnande framtid för alla.

Håkan Bengtsson

MEST LÄST