Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

kyrkan

Ingen adventskonsert trots att vi hängde på låset

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Konsert. Fredag kväll frågade mitt barnbarn, fyra år: ”Mormor när ska vi lyssna på musik i kyrkan vid torget?”. Mormor tittar i fredagens predikotursida. Jo va bra, vi kan lyssna på musik på söndag klockan 18.00. Glad i hågen berättade han för alla vad som ska hända på söndagkväll, förväntansfull tog vi barnbarnet med familj till S:t Nikolai kyrka i mycket god tid, hängde på låset 17.15 vilket många andra också gjorde, kön var lång.

Sedan hörde vi arga röster, vad betyder det här? Arga röster vid Guds port? Folk kom med små lappar i handen, jojomensan vi skulle ha inträdespapperslapp för det fick inte bli för mycket folk i kyrkan, det kan jag förstå!

I fredagens predikotursida i HP fanns ingen sådan info! Hur kunde ni göra en sådan miss? Barnbarnet blev naturligtvis besviken, första kyrkokonserten blev inget av, där missade ni en blivande kyrkobesökare.

Nu får ni skärpa er, tror ni att det kommer så mycket folk kan ni ordna en konsert till, varför ska så många själar stå vid kyrkans port och inte bli insläppta? Förklara missen tack och till oss som fick vända om en ursäkt!

Portförbjuden 4-åring

Svar direkt

Vi beklagar verkligen att du och ditt barnbarn med familj missade söndagens adventskonsert i S:t Nikolai kyrka.

I år gäller systemet med gratis biljetter till alla åtta kyrkokonserterna under december. Vi vill att alla besökare ska känna trivsel och julglädje, och att våra anställda ska ha en trygg arbetsmiljö – även när trycket är stort. Biljetter har funnits att hämta sedan 20 november.

Vi har gjort vårt bästa för att nå ut med den informationen – bland annat med annons i 7 Dagar den 22 november, annons i HP den 2 december, text och bild på vår egen webb och i sociala medier. Biljettsystemet har också uppmärksammats redaktionellt i HP och SVT Halland.

Till söndagens konsert återstod bara ett fåtal av de totalt sexhundra biljetterna och dessa tog snabbt slut när portarna öppnade. Och det är verkligen tråkigt att ni fick vända om!

Jag hoppas att ni har möjlighet att komma vid ett annat tillfälle – till exempel gospelkonserterna på lördag, eller luciakonserterna nästa vecka. Välkommen till Kyrkans hus, intill S:t Nikolai, för att hämta biljetter!

Med vänlig hälsning,

Mona Davidsson

kommunikatör/ pressekreterare

MEST LÄST