Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Hur kan man tycka att det är roligt att skämta om våldtäkt?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik

Apropå artikeln ”Nätpåhopp mot aktiv i #metoo”, 2/12

#metoo. Tack Hallandsposten för att ni skriver om #metoo. Artikeln i lördagens tidning (”Nätpåhopp mot aktiv i #metoo” 2/12) visar tydligt på orsaken till styrkan i – och behovet av – #metoo-rörelsen. De sexuella trakasserierna finns överallt omkring oss.

Hur kan man tycka det är roligt att skämta om våldtäkt? Våldtäkt är ett förfärligt brott, ett oerhört våldsamt och aggressivt brott som ofta orsakar livslångt trauma och sorg hos den drabbade kvinnan, och i värsta fall leder till självmord.

Och: brottet är lika allvarligt oavsett var gärningsmannen kommer ifrån – Söndrum, Andersberg, Tyskland, Afghanistan, USA eller någon annanstans!

Är det inte någon av er män, som vill fortsätta skämta om våldtäkt, som har en dotter eller kanske ett barnbarn av kvinnligt kön? Om hon blev utsatt – skulle det fortfarande vara roligt att skämta om?

Det har skrivits många kloka artiklar om de sexuella trakasserier och strukturella makthierarkier som är orsaken till #metoo-vrålet från kvinnorna. Lovisa Aldrins debattartikel i HP 30 november är en av dem. Läs den!

Kommentarerna som den unga kvinnan och SSU-aren Moa Johansson fått utstå är dessvärre ett tragiskt bevis på varför #metoo är så viktigt. Hoppas detta inte avskräcker dig Moa från att fortsätta ditt politiska engagemang, utan i stället ger dig ytterligare energi!

Rosi Magnusson #metoo

MEST LÄST