Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltca09cd4-nh

Halmstads kommuns sparande förbryllar

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Läser den 13 februari i HP om det inte så vanliga (ovanliga) förhållandet om att periodisera statens utbetalda bidrag på 43 miljoner och redovisa det under ett antal år i stället för det året det betalas ut.

Så läser jag i dag den 21 februari om oenigheten om kommunens vinst på 227 miljoner vilket blir 270 miljoner om man lägger till de 43 miljoner som skulle ha redovisats i år.

När s-ledamoten Rose-Marie Edlund vill att en del av överskotten från diverse nämnder, exempelvis kulturnämnden, inte skall betalas tillbaka samt att de nämnder som går med förlust skall slippa dra med sig underskotten in i nya året, vilket innebär att man måste spara för att få ett nollresultat, exempelvis socialförvaltningen måste ta med sig ett underskott på 4 miljoner plus att räddningstjänsten måste ta med sig förlusten på 1,8 miljoner.

Hur kommer dessa förvaltningar att kunna spara detta och få ett nollresultat? Genom att avskeda personal och spara på diverse områden?

Socialdemokraterna vill dessutom att man satsar på personalen och försöker få ner sjuktalen bland dessa. Sedan läser man insändarna i dag den 21 februari om att kommunen har HFAB som kassako, (vilket jag påtalat tidigare). Att man bedriver HFAB som affärsdrivande företag är uppenbart numera på uppdrag av kommunens regering det vill säga femklövern.

Skäms på er, Sveriges tredje rikaste kommun beter sig som en diktatur, inget av Rose-Marie Edlunds förslag föll i god jord.

Linnea Sundqvist

MEST LÄST