Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

nOk3h7ixYoUqKivp9lCA1ybfzVI.jpg
Bild: Sanna Sjöswärd / SvD / TT

Halmstad behöver en plats för mogendans

"Efter klockan 19.00, vardagar som helgdagar, är centrala Halmstad en ganska död stad", tycker insändarskribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Sedan Galejans båda byggnader successivt har förstörts finns det i Halmstad inte något utbud av "mogendans" vare sig under sommar eller vinter. Man är hänvisad till dansställen långt ifrån staden. Inget fel på dessa, men det kräver bil för att ta sig dit. Så länge Galejan var i drift var både gamla och nya Galejan flitigt besökta av danssugna och vad jag hör från många är det suget kvar.

Efter klockan 19.00, vardagar som helgdagar, är centrala Halmstad en ganska död stad. Även på sommaren, om man inte vill gå på restaurang eller sitta på pub och dricka öl. Det finns ett antal städer av Halmstads storlek som under sommaren har regelbundna tillställningar i centrum med bra artister som lockar massor med folk. Som exempel kan nämnas Sommartorsdagar i Borås och Musik på Larmtorget i Kalmar.

Ett centrum som samlar ungdomsgäng utanför McDonalds och som ofta kräver ingripanden från polisen lockar inte folk till centrum. I en stad med 100 000 invånare och stor tillströmning av turister under sommaren är det dags att prova något nytt både när det gäller utbudet för danssugna och av andra tillställningar!

Bängan

MEST LÄST