Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

paviljong

Gör något åt saken i stället

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik

Apropå artikeln ”Sparkrav inom skola drabbar personal”, 28/11

Skola. ”Barn- och ungdomsnämnden behöver ytterligare 142 miljoner kommande år för att klara av sin verksamhet annars måste personal sägas upp och barn med speciella behov kommer i kläm” (HP 28/11).

När vi gång på gång påtalar för politiker och tjänstemän att de räknat fel och att paviljongerna som ska ställas uppe vid Söndrumsskolan, för cirka 20 miljoner, inte behövs. Då rycker de bara på axlarna och säger att ”det är lite olyckligt att besluten tagits i fel ordning”.

Gör något åt saken istället.

Räkna igenom hur stor elevökningen i Söndrum faktiskt är, titta på billigare och bättre lösningar och sluta skyll på ett ”odokumenterat arbetsmiljöproblem” i stället för att erkänna att ni gjort fel.

Barnen mår inte dåligt av att vara lite trångbodda. De mår dåligt om deras lärare sägs upp och de inte kan få det stöd som de behöver.

Det är ansvarslöst och snudd på kriminellt att slösa bort skattepengar med en axelryckning och samtidigt tigga om 142 miljoner till.

Jag vill avsluta med att påpeka att vi bara kontrollerat behovet av paviljongerna i Söndrum. Jag ser paviljonger överallt för tillfället. Någon annan kanske vill kontrollera om de verkligen behövs?

Eva

MEST LÄST