Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fram för p-skiva i hela Halmstad

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Denna hysteriska jakt på avgifter, böter och försvårande för bilister. Jag köper inte argumentet att man måste ta betalt för att få cirkulation på parkeringarna. Det fungerar lika bra med en p-skiva!

Det kan inte vara annat än en jakt på pengar eftersom man inte ens verkar överväga alternativet. Det är stressigt nog ändå för många som faktiskt behöver sin bil till centrum.

För att inte tala om besväret att betala...om man nu hittar automaten! Det finns ofta endast en på gatan och det går åt tid och många steg att leta upp denna och betala. Det är inte sällan kö vid dessa och transaktionen tar lång tid. I bland är de trasiga och för att slippa böter ska man ringa ett särskilt telefonnummer, vänta i telefonen (som alla förväntas ha) och så vidare.

Tycker synd om gamla och de med funktionsvariation som ska behöva ta sig långa sträckor för att kunna betala. Man hinner ju för få böter innan man hittat automaten, hunnit ordna sin biljett och hunnit tillbaka till bilen.

Det skulle vara intressant att höra hur planerarna tänkt. Är tanken att försvåra och göra det besvärligt för bilister?

Förr fanns myntautomater vid varje parkering. Det måste vara en stor besparing att slippa underhålla dessa. Då borde det finnas finansiering att ha tätare mellan de nya automaterna för att underlätta parkeringen.

Fram för p-skiva och två timmar gratis parkering i hela Halmstad. Bara det skulle spara tid och cirkulationen öka. Tänk alla timmar bilar står parkerade medan ägaren letar automat och ordnar med biljett.

Hans Sjöblom

MEST LÄST