Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Finns det någon organisation eller är det fullkomligt kaos?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Den 29 maj strax efter klockan 15 anlände jag till Regionbussterminalen i Halmstad efter en resa, som startat vid åttatiden. Via samtal till Taxi Halmstad blev jag lovad en bil som skulle komma om tio minuter och köra mig och mitt tunga bagage till min bostad.

Efter 30 minuters väntan i 30 graders värme vid terminalens taxiskylt, ringde jag igen. Samme man, som jag talat med tidigare, lovade att taxin skulle komma om ett par minuter. Inget hände.

Nytt samtal cirka 20 minuter senare. En ny man letade förgäves efter min beställning. Han nämnde att Regionbussterminalen inte ingick i deras listor (!), men att en ny taxi skulle komma om en kvart.

Jag stod som åsnan mellan hötapparna. Gå hem i värmen var uteslutet. Ta mig till stationen och se om där fanns en ledig taxi? Om inte, skulle jag kanske missa min beställda bil. Buss? I så fall måste jag kånka på bagaget en bra bit först till och sedan från hållplats.

Ringa bilburen vän? På grund av en synskada är det nästan omöjligt för mig att använda mobilen utomhus. Dessutom har flera vänner i min ålder (79) sålt sina bilar.

Valde att stå kvar i värmen.

Ingen bil. Nytt samtal.

Man nr 3 kunde se min beställning. Den var utan tilladress, det vill säga min hemadress, och beställningen var struken. Ny bil skulle komma, men inget hände.

Cirka 16.45 ringde jag igen. Av man nr 1 fick jag då besked att min bil stod utanför järnvägsstationen (!), och att han inte kunde göra något åt detta.

Just då kom en kvinna för att hämta sin man med bil. Detta vänliga par skjutsade mig hem.

Akterseglad för andra gången av Taxi Halmstad!

Förra gången väntade jag förgäves på en taxi till stationen, beställd föregående kväll. Via taxis växel fick jag då besked att det var fullbokat och varit så även föregående kväll. Så fort en ledig taxi dök upp skulle den skickas. Men inget hände. Jag skulle till en begravning och kunde inte ta ett senare tåg, så efter cirka tio minuter hejdade jag en privatbilist som hade vänligheten att köra mig.

Vad tycks?

Barbro Lindegren Olsson

MEST LÄST